De ontwerpers van het Lierse architectenbureau De Architecten NV kozen voor een modern architecturaal design met grote ramen en veel lichtinval. Strakke horizontale lijnen geven het geheel een eigentijdse uitstraling. Perfect geïntegreerd in een groene kwalitatieve aanplanting ademt dit project karakter en rust uit.

Hooikt 1822 is een energiezuinig project. De appartementen worden gebouwd volgens de BEN (Bijna Energie Neutraal) normen inzake energiepeil en isolatie. De afwerking ervan gebeurt met kwalitatief hoogstaande en natuurlijke materialen, en met oog voor het kleinste detail. Een slimme en ecologisch verantwoorde keuze.

Architectuur & afwerking
Image

De Architecten nv

“Een meerwaarde voor het bestaande terrein,
maar zeker ook voor de nabije en ruimere omgeving.”

1 Kan je de stijl van Hooikt 1822 omschrijven?

“Baksteenarchitectuur”, het gevelmetselwerk in natuurkleurige rode tinten geeft iedere woonentiteit een eigen uitstraling, en dit binnen een coherent totaalbeeld. De gevels worden verder belijnd met klassieke arduinen dorpels. Er wordt gestreefd naar een evenwichtige architectuur met ruimte voor spel en herkenbaarheid.

2 Welk publiek had je voor ogen bij het ontwerpen van dit plan?

Gelegen in het centrum, in de onmiddellijke nabijheid van openbaar vervoer, werkgelegenheid, scholen en winkels, etc. richten de ruime woningen zich naar een breed publiek. Er wordt een variatie van woningtypes met één, twee of drie slaapkamers voorzien. Bij het ontwerp werd grote aandacht besteed aan lichten, zichten en functionele plankwaliteit, zodat er een maximum aan woonkwaliteit en comfort gerealiseerd wordt.

3 Hoe wordt het project in de omgeving geïntegreerd?

Het perceel is gelegen in de woonkern van Koningshooikt. Met deze nieuwe woonontwikkeling wordt niet alleen een meerwaarde gerealiseerd voor het bestaande terrein, maar zeker ook voor de nabije en ruimere omgeving. De gebouwen worden dusdanig ingepland dat het nieuwe groene binnengebied perfect aansluit met de voorgevels. Er wordt ingezet op perspectief, schaalvorming en kwalitatief groen. We zorgen ook voor een goede aansluiting met de naastgelegen bebouwing, en dit aan beide zijden van het perceel.

4 Wat heeft Hooikt 1822 te bieden aan de toekomstige bewoners?

Er wordt ingezet op lichtinval, ruimte en uitzicht. De leefruimten worden voorzien van grote raampartijen uitgevend op een privatieve tuin, terras of dakterras. Deze terrassen vormen een uitbreiding op de woonruimten en vergroten het binnen/buiten contact.

Er wordt gekozen voor een duurzame groenaanleg en kwalitatief wonen. In plaats van uit te kijken op garages, wordt hier een parktuin gerealiseerd die door de inplanting van de gebouwen tevens een meerwaarde betekent voor de omgeving.

Elke woning beschikt over een eigen waardevolle buitenruimte met de nodige privacy. De gelijkvloerse privatieve tuinen sluiten aan op de gemeenschappelijke parktuin. In die parktuin wordt het aangenaam vertoeven met een petanque baan en een speelzone.

5 Hoe energiezuinig is dit project?

Kwaliteitsvolle materialisatie en een hoogwaardige technische uitwerking zullen deze woonontwikkeling ecologisch onderbouwen waardoor uiterst energievriendelijke woonentiteiten ontstaan. Zo kunnen we mede dankzij vloerverwarming de energiekosten laag houden wat zich vertaalt in een lage energiefactuur.

De geldende energetische regelgeving, de zogenaamde ‘BEN-norm’ zal behaald worden wat nog een aantal bijkomende fiscale voordelen oplevert. Zo geniet je van een korting van 50% op de onroerende voorheffing gedurende vijf jaar. Daarbovenop bieden bepaalde banken een BEN-krediet aan met interessante kortingen over de ganse looptijd van de lening.

03/344 09 80

Hooikt 1822 gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op verdergaan te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.